Vodafone heeft in het afgelopen halfjaar een omzet behaald van 18,3 miljard pond (27,2 miljard euro). Dat is 6,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 4,97 miljard pond. Een jaar eerder was dat nog 4,76 miljard pond.

"Ik ben blij dat we weer sterke resultaten kunnen presenteren. Ons klantenbestand is met 171 miljoen gestegen en we hebben vooruitgang geboekt bij 3g-diensten", licht Vodafone-directeur Arun Sarin toe.

Toch is de telecomoperator voorzichtig met het doen van voorspellingen voor de periode maart 2006 tot maart 2007. Verwacht wordt dat de omzet zal dalen vanwege het grote aantal partijen op de telecommarkt. Ook zullen de tarieven onder druk komen te staan, aldus Sarin.

Nederland

Eind september telde Vodafone in Nederland een kleine vier miljoen klanten (3,98 miljoen). Het aantal gebruikers is in zes maanden tijd met ongeveer 6 procent gegroeid. De gemiddelde omzet per klant (arpu) is in een jaar tijd echter wel gedaald van 39,3 euro tot 36,6 euro.