De telefoon wordt uitgebracht in Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië. Het is nog onbekend of de Magic ook naar Nederland toekomt, laat een woordvoester van Vodafone Nederland weten. Het toestel is de eerste directe Android-concurrent van de HTC G1 van T-Mobile. De G1 zal in het eerste kwartaal van 2009 in de meeste Europese landen te koop zijn.

Wat het toestel gaat kosten en wanneer het precies op de markt komt is nog onbekend. HTC is niet de eerste fabrikant die een Android-telefoon laat zien deze week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De Chinese telefoonfabrikant Huawei liet afgelopen maandag de eerste Android-smartphone van hun hand zien. Toch zal de Magic eerder op de markt komen omdat HTC al een enorme voorsprong heeft op andere fabrikanten, door de nauwe samenwerking met Google.

Geen toetsenbord

De nieuwe smartphone lijkt op de G1. Beide hebben een touchscreen van 3,2 inch met een resolutie van 320x480 pixels. Ook hebben ze dezelfde 3,2-megapixel camera. Ook de draadloze verbindingsmogelijkheden zijn hetzelfde: wifi, gps en 3G. Ook gebruiken de Android-loten van HTC 'track balls' en knoppen om te navigeren. De Magic verschilt vooral van de G1 door het slankere design en het ontbreken van een toetsenbord.

Daardoor valt het toestel ook een stuk lichter uit dan zijn oudere broer, 118,5 gram. De G1 weegt 158 gram. De witte versie wordt in Engeland, Spanje en Frankrijk uitgebracht. De Duitsers krijgen enkel een zwarte en de Italianen kunnen kiezen, aldus Vodafone.