Vodafone maakte reclame voor zijn mobiele internetdiensten met begrippen als 'onbeperkt' en 'zoveel je wilt'. De Consumentenbond vroeg de provider deze uitingen te veranderen, omdat het internetabonnement niet onbeperkt is.

Uit de kleine lettertjes blijkt volgens de bond dat Vodafone een 'fair use policy' van 50 megabyte hanteert. Deze limiet zou bij online radio luisteren of filmpjes bekijken al snel bereikt worden. Bovendien mag de internetverbinding niet gebruikt worden voor voip en is het ook niet toegestaan de gsm als modem voor een laptop of pc te gebruiken.

De bond roept ook andere bedrijven op om advertenties die ten onrechte suggereren dat een mobiel internetabonnement onbeperkt is, aan te passen.

Vodafone heeft de uitingen op aandringen van de bond van zijn site verwijderd. De bond geeft Vodafone overigens ook een compliment, omdat het bedrijf belooft bij zijn nieuwe breedbandinternet- en voipdiensten fouten te vermijden die andere bedrijven wel gemaakt hebben. Zo zegt Vodafone niet meer klanten aan te gaan nemen dan het aankan en pas internetbellen aan te bieden als de kwaliteit gegarandeerd kan worden.

De bond vindt de belofte van Vodafone 'een goede zaak voor consumenten'.