De Tour volgen op televisie is vaak ietwat saai. Je moet het immers doen met karige statistieken en het standaard commentaar. Maar daar komt nu een einde aan dankzij het Live Tracking GPS-platform dat Dimension Data zojuist tijdens de 5e etappe in bèta beschikbaar heeft gemaakt.

Hier kun je rustig op eigen houtje bekijken wie waar precies rijdt. Wat zijn de verschillen tussen welke renners, de exacte afstanden tussen groepen en op welk punt in de etappe zit iedereen: alles is live te bekijken. Ideaal voor de echte liefhebber of als tweede scherm bij het bekijken van de televisiebeelden.

Kies je coureur

Of voor de familie en fans. De Live Tracking-tool laat gebruikers ook hun favoriete wielrenner selecteren waarbij je precies kunt zien waar hij rijdt, hoe hard hij op dat moment en gemiddeld rijdt en wat zijn positie is in het algemeen klassement.

Dimension Data is sinds dit voorjaar de officiële technologiepartner van de Tour de France-organisatie. Eén van de gestelde doelen van de van origine Zuid-Afrikaanse ICT-dienstverlener is "technologie inzetten om deze spannende prestatiesport te innoveren."

Klik voor groot