De dienst die een combinatie bood van Office, OneCare, Office Workspaces, Live Mail, Live Messenger en Live Photo wordt op 30 april afgekapt. Klanten die daar de dupe van zijn, zullen het te veel betaalde geld terugkrijgen en ontvangen bovendien een gratis Office pakket.

Het voortijdige einde van Equipt wordt op de website toegeschreven aan het verdwijnen van OneCare, dat dit jaar het veld zal ruimen voor Morro. Morro is het gratis antivirus-pakket dat Microsoft wil gaan aanbieden. Omdat OneCare deel uitmaakt van Equipt, kan Equipt niet blijven bestaan.

We kunnen er natuurlijk over gaan speculeren of dat de enige reden is om een dienst als Equipt te killen. Het is ook best mogelijk dat het einde van OneCare als directe aanleiding wordt gebruikt, waardoor het gezichtsverlies van Microsoft tot een minimum blijft beperkt. Het pakket werd in de VS verkocht door maar één elektronicaketen Circuit City, die eind vorig jaar ook nog op de fles ging. Het is dus zeer waarschijnlijk dat het aantal abonnementen op de dienst ver achterbleef bij de verwachtingen. Dan kun je er maar beter zo snel mogelijk een einde aan maken, zal men bij Microsoft hebben gedacht.

Bron: Techworld