Bovendien laden pagina's sneller als deze op Apache worden gehost, zo blijkt uit Europees onderzoek van het Utrechtse monitorbedrijf Watchmouse.

Watchmouse heeft voor het onderzoek de prestaties van meer dan 1500 websites in Europa onderzocht. De meeste onderzochte sites draaien op Linux of Windows.

Uit het onderzoek komt naar voren dat Linux in combinatie met Apache een betere uptime heeft dan Windows met IIS van Microsoft.

De onderzoekers merken hierbij wel op dat behalve het besturingssysteem en serverplatform ook de landlocatie van de server bepalend is voor de uptime.

Uit de meetgegevens van Watchmouse blijkt bovendien dat internetters afhaken als zij langer dan vier seconden moeten wachten voordat een pagina is geladen.

"Hoewel de bedrijven in ons onderzoek Windows lijken te prefereren boven Linux, zouden zij beter af zijn met Linux en Apache", concludeert Mark Pors, technisch directeur bij Watchmouse. "Bedrijven moeten inzien dat de uptime van een website cruciaal is voor een goede klanttevredenheid." Bron: Techworld