Die settopbox is de Buddy Box gedoopt. Met deze stap gaat Google in de VS in ieder geval de strijd aan met Apple TV, Boxee en TiVo. Het doel is om het web en de televisie op elkaar aan te sluiten op een manier waarop dat nog niet gebeurt met de huidige generatie internet-tv's. Google TV is een open platform zonder restricties en de hardware kan goed omgaan met Flash.

De settopboxen moeten in de herfst van dit jaar op de markt komen. Tot nu toe zijn alleen Sony en Logitech aangetrokken als partnerfabrikanten. Google wil een scherpe scheiding tussen web en tv uit de weg ruimen. Bij een zoekopdracht naar een programma worden zowel tv als web genoemd als kijkopties. Wordt er gekozen voor web dan wordt een lijst van online afleveringen getoond ie bijvoorbeeld te bekijken zijn via Hulu, Amazon of Netflix.

Android-telefoons

Door Flash te ondersteunen belooft Google niet alleen webvideo op een tv-scherm te tonen maar het ook mogelijk te maken spellen als Farmville op een groot scherm te spelen en muziek te streamen. Het is de bedoeling dat er één afstandbediening komt. Tijdens de presentatie van de dienst op developerconferentie Google I/O werden grote toetsenborden gebruikt om de applicatie te besturen.

Google TV werkt nauw samen met Android-telefoons. Zoekopdrachten kunnen via de telefoon als spraak ingevoerd worden. Video's die op de telefoon worden bekeken kunnen naar de tv worden gestuurd. Daarnaast draait Google TV met Android-applicaties die geen gebruik maken telefoonfuncties als bellen of de camera. Als voorbeeld toonde Google de app van muziekdienst Pandora.

Developers

De settopbox heeft een ethernet en wifi-aansluiting. Er is een optie aanwezig om programma's digitaal op te slaan. Google maakt niets bekend over prijzen of specifieke producten. Sony wil Google TV integreren in Bravia-tv's en Blu-ray spelers. Andere gebruikers kunnen een settopbox aanschaffen. Voor ontwikkelaars heeft de zoekgigant documentatie online gezet waarin uit de doeken wordt gedaan waarop gelet moet worden bij het programmeren van Google TV websites.