Daarom heeft onze zustersite Techworld een serie gemaakt over het traject dat onze ict-afdeling al in november 2009 ingeslagen is. Gedegen voorbereiding voor de verhuizing met onze systeembeheerder Rick Val in de hoofdrol.

Daarbij is er goed gekeken naar wat er gedaan kon worden om de verhuizing zelf makkelijker te laten verlopen. Een van de uitkomsten van die blik is het virtualiseren van fysieke servers om die machines dan niet meer te hoeven verhuizen. Daarvoor is eerst wel een extra server aangeschaft om een deel van de twaalf overgebleven fysieke servers te virtualiseren.

Glazen serverruimte

Verder is een verhuizing voor een bedrijf natuurlijk ook het ideale moment om te investeren in nieuwe dingen. Zo is er in het nieuwe pand overal CAT7-kabel gelegd en is er een nieuwe serverruimte gebouwd die geheel van glas is en midden op de nieuwe werkvloer staat. Het is dan ook meer een pronkstuk dan een noodzakelijk kwaad dat je het liefst in de kelder zet.

Een kelder, die in het oude pand van IDG ooit onder water is gelopen. En daar bevond zich inderdaad de serverruimte. Techworld blikt ook terug op die interne watersnoodramp en andere minder mooie momenten. De momenten dat het allemaal nog maar net goed ging. Of de heroïsche momenten waarop de ict-afdeling 31 uur non-stop moest draaien om te redden wat er te redden viel.