Die drie vormen samen een familie van sites voor ICT-professionals: Webwereld.nl biedt dagelijks nieuws uit de ICT-wereld, Computerworld.nl biedt daarbij achtergronden, analyses en opinies, en CIO.nl verkent de strategische kanten van ICT en business. De sites vullen elkaar prachtig aan, en daarom hebben we ze nauwer geïntegreerd, zowel inhoudelijk als technisch en qua vormgeving.

De vernieuwde sites bieden ons als redactie nog meer mogelijkheden om onze lezers voortdurend te bedienen met nieuws en achtergrondverhalen. Informatie die IT-professionals op ieder niveau helpen keuzes te maken in hun werk. Door de actualiteit van Webwereld te verbinden aan verdieping op Computerworld en CIO bieden wij ICT-nieuws, heet van de naald, mét achtergrond.

We hebben de operatie aangegrepen om ook de vormgeving van de sites aan te pakken. Die is volgens ons een stuk rustiger en overzichtelijker geworden.

Responsive design

Een van de aanpassingen waar we erg trots op zijn is de keuze voor responsive webdesign. Die bouwmethode zorgt dat onze sites zich voortaan automatisch aanpassen aan de beschikbare schermgrootte, zodat Webwereld, Computerworld en CIO optimaal te gebruiken zijn op zowel desktops en laptops als netbooks, tablets en smartphones van ieder formaat.

Mobiele apps

Nu onze sites optimaal werken op mobiele telefoons en tablets, is er geen noodzaak meer voor aparte mobiele sites. De mobiele varianten van Webwereld.nl, Computerworld.nl en CIO.nl zijn daarom nu uit de lucht.

Ook de iPhone- en Android-apps van Webwereld worden dinsdag uitgeschakeld. U kunt Webwereld voortaan bezoeken met de webbrowser van uw smartphone. Voor eenvoudige toegang kunt u een snelkoppeling naar de site aanmaken op het startscherm van uw telefoon.

iPhone-gebruikers kunnen een snelkoppeling naar Webwereld aanmaken op hun startscherm door deze instructies te volgen. Voor Android-gebruikers staat hier uitleg.

De iPad App van Webwereld blijft wel bestaan.

Overzicht

Een overzicht van de belangrijkste veranderingen hebben we verzameld in deze infographic. Uiteraard moeten we na deze ingrijpende verbouwing hier en daar nog wat puntjes op de i zetten. We zijn daarom erg benieuwd naar uw commentaar.