Dat beweren althans anonieme bronnen tegenover NetworkWorld, een zustersite van Techworld. Specifiek gaat het in ieder geval om het beheer van de hulpbronnen in het netwerk bij herverdeling van workloads voor VM's. Het zou een belangrijk onderdeel gaan worden van 'California', zoals de codenaam van de bladeserver luidt, vooral omdat het ingebouwde gevirtualiseerde switches zal bevatten en daarmee een centrale rol in datacentra moet gaan vervullen. Sterker nog, het zou een dusdanig belangrijk onderdeel worden van California dat Cisco wel eens zou kunnen overwegen om BMC of delen van dat bedrijf over te nemen.

Maar het blijft met California bij geruchten en speculatie. Het enige concrete dat officieel uit de netwerkgigant is gekomen over het onderwerp, is een keynote van Cisco-topman John Chambers, die aangaf dat het Cisco te doen is om zich niet langer meer alleen te concentreren op het netwerk, maar het datacentrum in zijn geheel. Het bestaan van de serverplannen worden bevestigd noch ontkent, en voorlopig moeten analisten het doen met de summiere informatie die anoniem naar hen gelekt is.

Een Cisco-bladesysteem kan wel een bedreiging vormen voor partijen als HP en IBM. Door zijn virtuele switches in de blade in te bouwen, zou de integratie met een Cisco-infrastructuur een belangrijk selling point worden. Bron: Techworld