Dat maken vakorganisaties FNV Bondgenoten, CNV en Qlix-IT vandaag bekend. Al sinds november liggen de vakbonden in de clinch met de directie van Atos over het cao. De werknemers eisen een minimale loonsverhoging van 3,5 procent, maar Atos Origin wil niet verder gaan dan 2 procent. Een vierde bond, De Unie, staat achter de eisen, maar doet niet mee aan werkonderbrekingen.

Een woordvoerster van Atos Origin zegt in een reactie dat de directie de bonden meermalen heeft uitgenodigd om de onderhandelingen te hervatten, maar dat de werknemers dat hebben geweigerd. "Atos wil onderhandelen zonder dat er vooraf eisen zijn gesteld", aldus de zegsvrouw. De bonden beweren op hun beurt dat de patstelling is ontstaan omdat het bedrijf hoe dan ook weigert over de loonsverhoging te praten.

Atos is een van de weinige ict-bedrijven dat een eigen cao regelt. De meeste bedrijven verbinden zich aan de ICK-CAO, die voor de komende twee jaar een loonsverhoging van 3 procent voor werknemers regelt.

De werknemers in de Atos-vestigingen in Groningen en Eindhoven legden vorige week op respectievelijk woensdag en donderdag het werk enkele uren stil. Omdat het dinsdag om een volle werkdag van acht uur gaat, is de actie van aanstaande dinsdag te bestempelen als een echte staking. Bij het hoofdkantoor van Atos in Utrecht zullen de bonden gaan demonstreren. Bron: Techworld