Een soldeertafel op Haxpo wordt geleid door Mitch Altman, onder meer uitvinder van de mediteerbril Brain Machine en de universele tv-afstandsbediening TV-B-Gone. Op de Haxpo kun je er nu zelf eentje bouwen, Altman heeft een microcontroller-kitje van nog geen twee tientjes geopensourcet die deelnemers op de beurs in elkaar kunnen zetten. Vorig jaar was onder meer beveiligingsspecialist Martin McKeay te spreken over deze beurs bij beveiligingscongres Hack in the Box.

Google I/O, lockpicking

Soldering Village is sowieso een goede plek om elektronica te leren solderen en daar zijn spullen voor beschikbaar. Alle benodigdheden zijn aanwezig en het maakt niet uit hoe jong of oud je bent (hoewel mensen onder de 12 begeleid moeten worden door een volwassene). Pas overigens wel een beetje op als je TV-B-Gone hebt gebouwd, je zult namelijk niet de eerste zijn die niet meer bij een evenement naar binnen mag wegens overdadig gebruik van de gadget.

Maar er is meer te doen, zoals het bekijken van Google's ontwikkelaarscongres I/O. Het evenement op donderdagavond 28 mei wordt mede georganiseerd door de Dutch Android User Group. Verder is er een stand waar je kunt leren om te lockpicken. Ook zijn er sprekers in zalen om de Haxpo heen, zoals Richard Thieme, een voormalige priester die computers ontdekte in de jaren 80 en nu bekend technoloog is. Ook de 9-jarige hacker Reuben Paul komt spreken.

Gratis kaarten Hack in the Box

Haxpo is een jaarlijkse beurs die bij de Nederlandse uitvoering van hackersevenment Hack in the Box (HITB) hoort.HITB loopt van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Haxpo begint op woensdag de 27ste.

Kaarten voor het beveiligingscongres HITB kosten overigens tot 12 mei 1199 euro, daarna €1499. We geven binnenkort, net als vorig jaar, een aantal vrijkaarten weg aan onze lezers.