Vanaf 30 augustus, zo valt intussen te lezen op Amazon, start de verkoop van Windows 10 in de bekende dozen. Kopers vinden daarin niet de aloude installatie-DVD maar een kek USB-stickje. Dat klinkt voor sommige liefhebbers niet bepaald als muziek in de oren maar is begrijpelijk, aangezien de disc drive op veel laptops passé is en Windows-tablets sinds versie 8 een (micro)USB-aansluiting kennen.

En ook Windows 10 is niet alleen bedoeld voor de desktop, zo veel weten we inmiddels. De spanning stijgt voor Microsoft in aanloop naar 29 juli, wanneer het besturingssysteem voor het eerst vrijkomt. Windows 10 is cruciaal voor het bedrijf, dat werkelijk alle zeilen bijzet om zo snel mogelijk de kritieke massa richting dit nieuwste OS te brengen en versie 8 achter zich te laten.

Dezelfde prijzen

Overigens komen de Amerikaanse prijzen overeen met de vorige Windows-versie. Als losse USB-doos koop je de Home-editie voor 120 dollar en de Pro-versie voor 200 dollar. Over de prijzen in Nederland is nog niets bekend gemaakt.

Lees alles over Windows 10 op onze dossierpagina.