Het nieuwe paradepaardje van Microsoft leek vooralsnog op een gerestylede, uitgeklede en snellere versie van zijn voorloper. Misschien komt daar morgen verandering in. Dan presenteert Microsoft namelijk de pre-bèta (versie 6801) van Windows 7 op de Professional Developers Conference (PDC) in Los Angeles. Voor de bekendmaking van de nieuwste update van het besturingssysteem in wording zijn al mogelijke details van de pre-bèta-versie uitgelekt.

Volgens ingewijden zal de versie van Windows 7 die morgen onder de aandacht wordt gebracht een aantal nieuwigheden in huis hebben. Zo zal versie 6801 onder meer ‘Device Stage’ herbergen, dat veel weg lijkt te hebben van een verbeterde versie van de plug en play-functionaliteit waar ook Vista gebruik van maakt.

Verder zal de nieuwe build een betere bluetooth-ondersteuning bieden en beschikken over een ‘Action Center’. Dit onderdeel van Windows 7 zal zelf problemen met het besturingssysteem analyseren om gebruikers zo beter te kunnen adviseren over mogelijke oplossingen van deze problemen. Tevens is de Taakbalk in de pre-bèta van Windows 7 aangepast en zal het besturingssysteem overweg kunnen met aanraakschermen.

De definitieve versie van Windows 7 staat gepland voor begin 2010, maar sommige kenners verwachten het nieuwe vlaggenschip van Microsoft al eind volgend jaar.

Bron: Computer!Totaal Bron: Techworld