Build 7057 is de meest recente versie die is opgedoken, en vergeleken met de vorige versies brengt deze de beloofde verbeteringen aan UAC. Nog veel opvallender is het feit dat deze versie zijn verloopdatum heeft staan op 2 maart 2010. Andere verschillen zijn vooral cosmetisch en grafisch.

Sinds de bèta uit is, lekken tussentijdse testversies van Win7 regelmatig naar verschillende Torrent-sites. Eerder troffen enthousiastelingen buildversie 7022 aan, die in januari gecompileerd is. Het kan dus nieuwer, want 7054 is van 5 maart. Het is nog niet zo ver dat ook de 64-bitsversies online zijn aangetroffen. Het iso-bestand is 2,51 GB groot.

Nu wordt over deze versie geschreven dat het heel goed om de Release Candidate gaat die voor april gepland staat. Reden is dat de meegeleverde EULA al spreekt over RC1. Helaas blijkt dit niet geheel correct; niet alle veranderingen die Microsoft vandaag heeft beloofd voor RC1 zijn geïmplementeerd in 7057. Het lijkt er dus sterk op dat de EULA alvast is gewijzigd, maar dat er nog gecompileerd wordt voordat RC1 in april het levenslicht ziet. Bron: Techworld