Door een bericht dat vorige week per ongeluk op een partnersite van Microsoft werd gepubliceerd wisten we al dat de RC op 5 mei publiek beschikbaar zou worden. Vrijdag is dat bevestigd in een blog van Brandon Leblanc. Die vertelde er ook nog bij dat abonnees van Technet en MSDN al op Koninginnedag de download aan kunnen zetten. Hij bedankt alle bètatesters voor hun werk. Op het hoogtepunt kregen ze bij Microsoft blijkbaar een week lang elke 15 seconden een ‘Send Feedback’ report binnen.

Maar net als eerdere versies is ook deze te vroeg uitgelekt. Downloadspuad meldt dat er niet zomaar een torrent met een seeder achter zit, maar dat er al minstens vier torrents zijn, waarvan de sterkste al meer dan tweehonderd seeders heeft. Blijkbaar wordt de nieuwe versie van Windows al enthousiast binnengehaald.

Dat er een Release Candidate wordt uitgebracht betekent dat Windows 7 nu zowat klaar is. Wanneer de definitieve versie uit zal komen is alleen nog niet bekend. Er zijn analysten die denken dat dat al in september of oktober zal gebeuren.

Bron: Techworld