Windows Home Server, de lang verwachte eerste Microsoft-server voor gebruik in gezinnen, is vanaf half september te koop bij ondermeer Amazon. De webwinkel biedt kant-en-klare systemen van HP aan. Afrekenen is nog niet mogelijk, geïnteresseerden kunnen zich via e-mail laten informeren wanneer het product echt beschikbaar is. Microsoft wil tot op heden geen releasedatum noemen voor Windows Home Server.

Amazon en ook de Amerikaanse keten PC Mall bieden de HP MediaSmart EX470 en EX475 home servers aan. Beide zijn gebaseerd op de 64bit AMD Sempron processor en voorzien van 500 gb of 1 tb aan opslagruimte. Het goedkoopste model kost 596 dollar, het duurdere 799 dollar. Deze prijsinformatie was aanvankelijk ook bij Amazon te zien maar is daar evenals bij enkele andere webwinkels, vermoedelijk op verzoek van Microsoft of HP weer weggehaald.

HP was de eerste hardwareleverancier die aankondigde systemen met Windows Home Server te zullen aanbieden. Later volgden Fujitsu-Siemens, Gateway, Iomega, Lacie en Medion. Behalve in combinatie met een kant-en-klaar geconfigureerd systeem komt Windows Home Server ook als los product in de winkels.

Bron: Techworld