Microsoft heeft volgens bronnen van persbureau Bloomberg de prijs van Windows 8.1 voor fabrikanten verlaagd van 50 naar 15 dollar. De korting zou alleen gelden voor laptops die minder dan 250 dollar kosten. Fabrikanten zouden al regelmatig 30 in plaats van de reguliere 50 dollar hebben betaald, aldus Bloomberg.

Niet gecertificeerd

De prijsverlaging zou zijn bedoeld om de strijd aan te gaan met goedkope Chromebooks en Android-tablets. De goedkope Windows-laptops hoeven geen touchscreens te hebben en ze hoeven ook niet te worden gecertificeerd.

Chrome OS is nog geen serieuze bedreiging voor Windows in het bedrijfsleven, maar Google heeft wel duidelijk de jacht geopend op de zakelijke markt en heeft onder meer Microsoft-partner Intel weten te strikken. Lees meer op Computerworld.nl: Opgelet, Chrome OS dendert het bedrijfsleven binnen.

Opmars Chromebooks

De verkoop van Windows 8 na anderhalf jaar gaat niet zo hard als die van Windows 7 na dezelfde periode. Chromebooks groeien langzaamaan in populariteit. Onder meer Acer Samsung, HP en Toshiba hebben al Chromebooks op de markt gebracht. In januari stelde Acer dat 'Chrome OS beter aansloeg dan Windows 8'.