Windows Phone 7 (WP7) krijgt daarmee ook functies die andere smartphones al jaren hebben, zoals multitasking voor apps. Mango wordt daarom gezien als de versie van Windows Phone zoals hij eigenlijk bedoeld is. Eigenlijk was het mobiele besturingssysteem toen het op de markt kwam nog niet helemaal af, stellen critici dan ook.

Waterdicht

De nu onthulde Mango-telefoon van Fujitsu is IS12T gedoopt en heeft een 3,7 inch multitouch-scherm. Het toestel is verder voorzien van een 13,2 megapixel camera, Bluetooth en WiFi, en is waterdicht. Deze eerste telefoon met Mango wordt waarschijnlijk vanaf september verkocht in Japan.

Naar verwachting worden er binnen afzienbare tijd nog meer toestellen aangekondigd die de Mango-versie van WP7 draaien. Microsoft heeft de nieuwe versie beschikbaar gesteld voor fabrikanten. De softwaregigant hoopt daardoor langzaam maar zeker weer een plek te veroveren op de smartphonemarkt, het bedrijf verwacht het meest van een deal met Nokia, die geheel overstapt op Microsofts mobiele platform. De eerste Nokia-toestellen met WP7 verschijnen pas zodra Mango uitkomt.

500 verbeteringen

Mango voegt volgens Microsoft ongeveer 500 verbeteringen toe aan het platform. Waaronder een e-mail 'conversation view', een 'threads' optie die sms, chatberichten en Facebook-chat samenvoegt in één scherm en de introductie van de mobiele uitvoering van Internet Explorer 9.

Lees ook ons uitgebreide stuk over de Mango-update