Dat kondigt Microsoft general manager Brad Anderson vandaag aan op een persconferentie, zo schrijft eWeek. Drie Windows Server 2008 versies, namelijk de Standard, Enterprise en Datacenter edities, zullen beschikbaar zijn in pakketten met en zonder de hypervisor.

De overige twee, Web Server en Windows Server 2008 voor Itanium processoren, zullen zonder Hyper-V geleverd worden. In eerste instantie zal de Hypervisor niet geheel compleet zijn. “Wanneer Windows Server 2008 in februari wordt uitgebracht zullen de versies met Hyper-V daarvoor beta bits hebben. Dat wordt binnen 180 dagen naar de volledige versie geupdate”, zegt Anderson.

De prijslijst is onderhand ook bekend. De standaardversie met Hyper-V gaat 999 dollars kosten, 971 dollar zonder de hypervisor. Enterprise krijgt een prijskaartje met 3.999 dollar erop, en wederom 21 dollar minder voor de hypervisor-loze versie. Datacenter brengt 2.999 dollar per processor op. Web-server gaat voor 469 dollar over de toonbank, en de Itanium versie kost per processor evenveel als Datacenter met hypervisor. Bron: Techworld