In de huid kruipen van je medespelers of de gigantische defensieve fouten van heel dichtbij analyseren? Een nieuwe applicatie voor de Oculus Rift van Triple IT uit Alkmaar maakt het voor de voetballers van Ajax mogelijk, meldt Wired.

De ontwikkelaars van het bedrijf hebben software gebouwd waarmee data wordt gelezen uit de camera's en andere systemen die geplaatst zijn in de Amsterdam Arena. Na afloop van de wedstrijd kan er virtueel geanalyseerd worden door het dragen van de Oculus Rift.

Getackeld

Eindeloze discussies over spelmomenten waarbij teamgenoten denken in betere positie te staan, worden met deze nieuwe applicatie getackeld. Spelers kunnen namelijk met de Oculus Rift de wedstrijd vanuit alle hoeken terugkijken. Sterker nog, de software geeft de optie om ook vanuit het oogpunt van teamgenoten en tegenstanders te kunnen kijken. Zo kunnen dus alle tactieken, specialiteiten en fouten van dichtbij onder de loep genomen worden.

Ajax werkt volgens Wired sinds april van dit jaar met de nieuwe software, die nog in de kinderschoenen staat. Triple IT wil de graphics nog verbeteren en het mogelijk maken live vanuit een spelersperspectief mee te kunnen kijken.

Oranje

Afgelopen zomer introduceerde Triple IT al een demo bij het Nederlands elftal, waar iedereen onder de indruk was, zelfs toenmalig bondscoach Louis van Gaal. De spelers van Oranje hebben tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië al gebruik gemaakt van de software.

Ajax-PSV via de Oculus Rift:

Beyond Sports from Beyond Sports on Vimeo.