De Canadese leverancier omschrijft WordPerfect Office X4 als 's wereld 'eerste PDF-kantoorpakket'. Dit terwijl X3 toch ook al een behoorlijk 'PDF-gehalte' had. Gebruikers kunnen zonder installatie van extra software PDF-bestanden importeren, bewerken en exporteren. X4 kan ook overweg met gescande PDF-bestanden.

WordPerfect Office X4 biedt de vertrouwde onderdelen zoals de tekstverwerker WordPerfect, het spreadsheetprogramma Quattro Pro, Presentations en WordPerfect Mail. Nieuw in X4 zijn WordPerfect Lightning voor het maken van digitale notities en Corel Visual Intelligence SS voor datavisualisatie en business intelligence. Corel Connector Online Services omvat onder meer gratis online back-up tot 200 MB en de mogelijkheid om contacten, bookmarks en agenda’s online te zetten.

Corel belooft met X4 een volledige compatibiliteit met Microsoft Office 2007. Corel werkte al een tijdje aan de ondersteuning van zowel OOXML als ODF en die ondersteuning vinden we nu terug in X4. Het nieuwe WordPerfect Office-pakket herkent in totaal ruim zestig filetypes, waaronder Word vanaf versie 1.0.

WordPerfect 5.1

Corel heeft ook gedacht aan de WP-gebruikers die nog warme herinneringen hebben aan het blauwe scherm van WordPerfect 5.1. Evenals vorige versies biedt X4 de mogelijkheid om WordPerfect te starten in een Classic Mode waarmee het blauwe scherm zelfs te voorschijn is te toveren op een Vista-machine.

X4 in Nederland?

Wanneer WordPerfect Office X4 op de Nederlandse markt verschijnt, is echter nog niet duidelijk. Een woordvoerder van Corel in Nederland kon ook nog niet vertellen of er een Nederlandstalige uitvoering op de markt komt.

Voor X3 heeft softwaredistributeur Interdata een vertaalmodule ontwikkeld. Deze module legt als het ware een ‘schil’ om de tekstverwerker waarna de menubesturing van WordPerfect X3 geheel in het Nederlands werkt. “Een dergelijke module zullen we ook zeker voor X4 uitbrengen”, aldus een woordvoerder van de softwaredistributeur. “De komst van X4 was ons echter nog niet bekend.”

Bron: Techworld