Het prototype, dat op kickstarter-site Indiegogo zijn beoogde investeringsdoel ruim is voorbijgestreefd, is op drie manieren te gebruiken: als een statische 'muis' waarop je kunt drukken, als een object waar je met je hand boven kunt zweven en als een soort thermostaat-besturing door aan de metalen ring aan de zijkant te draaien. Haptische terugkoppeling maakt dat je als gebruiker precies weet wat je doet en dat nauwkeurig kunt doen.

Het Duitse apparaat richt zich op de grafische indrustrie, maar werkt ook al met apps als Spotify, Pandora, YouTube en Soundcloud. Binnen grafische applicaties kun je snel bijvoorbeeld de penseeldikte aanpassen, videobeelden bijsnijden of tussen lagen schakelen en voor de andere genoemde apps geldt dat je snel het volume kunt aanpassen of naar de volgende track kunt gaan zonder dat je ergens op een scherm hoeft te klikken.

Open source

De Flow is open source, wat betekent dat developers zelf via Bluetooth LE een interface kunnen schrijven voor andere apparaten. Senic, het team achter de Flow, mikt daarbij vooral op het Internet of Things. "Dit moet de volgende generatie natuurlijke gebruiksinterfaces gaan vormen. Door goedkopere hardware en connectiviteit kan alles een input worden. Waarom niet de tafel? Waarom niet een muur? Waarom niet alle objecten in huis?", zegt CEO Tobias Eichenwald. In juni moeten de eerste Flows aan bedrijven en consumenten geleverd worden.