PostgreSQL is de andere grote Open Source database manager. De ontwikkelaars van PostgreSQL maken gebruik van een zogenaamde build-farm. Dat is een groot aantal computers met variërende hardware en met verschillende operating systems. Als de ontwikkelaars iets in de code veranderen, dan wordt op al deze computers in de build-farm deze code automatisch getest. Sun had enkele Solaris systemen gedoneerd aan de build-farm om ervoor te zorgen dat PostgreSQL ook op Solaris zou werken. Maar Sun is overgenomen door Oracle.

Begin juli is de stekker onverwachts uit de Solaris systemen getrokken. Oracle wil kennelijk niet meer bijdragen aan de ontwikkeling van PostgreSQL. Een mogelijke reden is dat de migratie software om MySQL databases te migreren naar PostgreSQL heel populair is geworden sinds de overname van Sun. Dat is Oracle ook opgevallen en die laat met het afsluiten van de Solaris systemen zijn kwade gezicht zien richting de Open Source community.

Wie de Open Source community kent, weet dat zij niet van kwade gezichten houdt, helemaal niet van de kwade gezichten van grote spelers met monopolistische trekjes. Oracle beseft kennelijk niet dat gebruikers van Open Source een ruime keuze hebben. Die keuze zou dankzij de actie van Oracle wel eens voornamelijk PostgreSQL kunnen zijn.

Bron: Techworld