Dat schrijft VMware technicus Christian Hammond op zijn persoonlijke weblog. Grote troef van de nieuwe versie is het 'Unity' component, dat is overgenomen van VMware Fusion. Met Unity kunnen programma's van verschillende besturingssystemen door elkaar heen gedraaid worden op dezelfde desktop, oftewel het seamless window concept.

Hammond schrijft op het blog dat virtualisatie totnogtoe betekent dat meerdere besturingssystemen in hun eigen venster op één desktop kunnen draaien. "Maar de applicaties zaten nog steeds in een apart venster, en er kunnen maar een beperkt aantal van die vensters op de desktop," legt hij uit.

"Eerder dit jaar kwamen we met VMware Fusion voor de Mac," gaat Hammond verder. "Dankzij Unity hoefde je niet meer een groot venster op het scherm te hebben. Met een muisklik verschijnen de applicaties buiten het venster, en draaien ze naast de rest van je programma's."

Hammond hoopt na afloop van de eerste bèta een filmpje te plaatsen van de werking van Unity in Workstation. Bron: Techworld