Dat meldt TelecomPaper. WorldMax reageerde niet onmiddellijk om een verzoek om commentaar.

Worldmax is de eerste aanbieder van mobiel internet via WiMAX. De aanbieder verwacht zijn diensten later dit jaar aan het publiek aan te bieden.

De veiling had al enige tijd geleden moeten plaatsvinden, maar werd een aantal keer uitgesteld. Op dit moment onderzoekt het Agentschap Telecom in opdracht van de overheid de standpunten van de deelnemende partijen over het gebruik van de vrijgekomen frequenties. In april zal hierover meer informatie worden vrijgegeven.

Lage frequenties gewild

Op dit moment maakt WorldMax nog gebruik van de 3,5 Ghz-frequentie in Nederland. Zoals we bij de veiling van het 700MHz-spectrum onlangs al hebben kunnen zien zijn lagere frequenties erg gewild.

Lagere frequenties hebben namelijk een groter bereik en hebben minder last van obstakels dan hoge frequenties.

Succesvolle pilot

WorldMax is ontstaan uit een samenwerking tussen chipfabrikant Intel en Enertel. De firma zette de eerste stappen op dit gebied in februari 2007, toen het samen met Motorola een proefnetwerk opzette in Amsterdam Zuid-Oost. Deze pilot is inmiddels met succes afgerond.

Vertrouwen

Hoewel WorldMax alle vertrouwen heeft in het project, deelt niet iedereen die positieve instelling. Zo trok een Australische aanbieder van WiMAX onlangs de stekker uit het project, omdat de technologie niet voldoende functioneerde.