Steve Wozniak windt er geen doekjes om: Als Apple nog relevant zou willen blijven in de smartphonebusiness, zou het een eigen telefoon op basis van Google's Android besturingssysteem moeten introduceren. De meeste Android-telefoons zijn volgens de connaisseur namelijk helemaal niet zo goed, bovendien staat Apple bekend om het prachtige design van de iPhones. Hij ziet kansen.

In het interview dat Wozniak onlangs met Wired had stelt hij dat Apple op twee paarden tegelijkertijd zou moeten wedden. Naast iOS ziet 'The Woz' Android als een markt waarin nog veel mogelijk is.

iAndroid zou in theorie kunnen

Technisch gezien zou Apple het besturingssysteem van concurrent Google zo kunnen gebruiken. Android is open-source en mag door iedere leverancier worden gebruikt om handsets te maken. Eventueel zou Apple het OS, net als Amazon dat met de Kindle Fire doet, kunnen forken en er een eigen applicatiewinkel kunnen introduceren.

In het interview geeft de voormalige Apple-baas verder aan dat mensen zich geen zorgen zouden moeten maken dat Apple niet genoeg innoveert. Achter de schermen zou er nog gedaan worden om met nieuwe baanbrekende producten te komen. "Soms moet je gewoon even geduld hebben voordat dat gebeurt", stelt Wozniak.