De huidige eigenaar biedt de 'woning van Woz' weer te koop aan, nadat het een jaar geleden niet is gelukt het ruime pand van de hand te doen. Bij die eerste keer was de vraagprijs nog 5 miljoen dollar voor de woning die de oorspronkelijke bewoner zelf heeft ontworpen, meldt makelaarssnieuwssite iRealty Times.

Het huis met een oppervlakte van bijna 700 vierkante meter (7500 vierkante voet) staat nu te koop voor 'slechts' 4,4 miljoen dollar.

Brandweerpaal

Het pand in Los Gatos (Californië) ligt vlakbij Apple's hoofdkwartier en is voorzien van vele gemakken. De twee verdiepingen huisvesten onder meer zes slaapkamers, zeven badkamers, een brandweerpaal om snel van boven naar beneden te komen, een zwembad met waterval, een patio, en een vijver speciaal voor Koi-vissen.

Woz' woning is in 2009 voor het laatst van eigenaar verwisseld, meldt it-nieuwssite Cnet. Toen voor 3,1 miljoen dollar. Het is voor het eerst verkocht in 2004 voor 4,75 miljoen, en vervolgens begin 2006 voor 6,9 miljoen. Aanstaande zondag houdt de makelaar open huis in het pand.