WSUS 3.0 SP 1 biedt volgens Microsoft diverse verbeteringen op het gebied van beheer, stabiliteit en performance. Een nieuwe Client Servicing API moet de communicatie met client-pc’s verbeteren. Ook het publiceren van lokale drivers is verbeterd.

Het pakket dat kan worden gedownload op de site van Microsoft bevat de WSUS 3.0 Server en de beheerconsole. De servercomponenten moeten worden geïnstalleerd op een computer met Windows Server 2008 of Windows Server 2003 SP1 of later. De beheerconsole kan ook uit de voeten met Vista en Windows XP SP2.

Patch Tuesday

Met de gratis WSUS-applicatie kunnen systeembeheerders patches en updates vanaf een centrale server kunnen uitrollen over hun desktops. Wat dat betreft kunnen beheerders aankomende dinsdag weer aan de bak. Microsoft heeft laten weten dat het volgende week maar liefst twaalf beveiligingsupdates zal uitbrengen. Zeven van deze updates krijgen het stempel 'kritiek' mee, de zwaarste updateclassificatie van Microsoft. De overige vijf beveiligingsupdates hebben het stempel 'belangrijk' gekregen, meldt InfoWorld.

Bron: Techworld