Dat maken de bedrijven vandaag bekend. De bundel gaat door het leven onder de naam Citrix XenServer HP Select edition en is te (oppervlakkig) te beheren met de grafische interface van het ProLiant systeem. Voor beheer op afstand wordt de HP Integrated Lights Out- processor gebruikt, terwijl de beide partijen voor lokaal beheer een virtuele console hebben ontwikkeld. HP levert een agent waardoor het geheel te bedienen is met System Insight Manager (SIM).

Voor upgrades maken de bedrijven gebruik van licentiesysteem die met een sleutel toegang geeft tot de uitgebreidere versies van XenServer. Daardoor is het volgens de fabrikanten mogelijk om op te waarderen zonder dat daarvoor nieuwe zaken moeten worden geïnstalleerd.

HP en Citrix nemen allebei de ondersteuning voor hun rekening. Tijdens VMworld maakte HP ook al bekend dat het zijn Proliants standaard gaat uitrusten met ESX Server van VMware.

Tien ProLiant-modellen zullen vanaf 31 maart met Xenserver worden uitgerust, zo maken de bedrijven bekend, maar een hoeveel het kost hebben ze nog niet medegedeeld. Ook is nog niet bekend of de nieuw aangekondigde DL785 G5 bij de tien modellen zit.

De ProLiant is HP's instaplijn van servers die het bedrijf in handen kreeg nadat het Compaq overnam. Bron: Techworld