Met de overname is een bedrag van 6,4 miljard dollar gemoeid. Volgens Ursula Burns, die in juli Anne Mulcahy opvolgde als CEO van Xerox, betekent de overname een verandering van het speelveld waardoor het werkterrein kan worden verbreed en de omzet en winst verbeterd. Niettemin zakte het aandeel na de aankondiging voorbeurs met 5,1 procent naar 8,56 dollar.

De overname zorgt komend jaar voor een verdrievoudiging van Xerox's serviceomzet tot circa 10 miljard dollar, in vergelijking met 3,5 miljard over 2008. De geconsolideerde omzet zal rond 22 miljard dollar uitkomen, waarvan 17 miljard op abonnementsbasis.

Aandelen

Het bod op de aandelen ACS waardeert die op 63,11 dollar per aandeel, een premie van 34 procent boven de slotkoers van afgelopen vrijdag. Aandeelhouders ontvangen 18,60 dollar in contanten en 4,9 aandelen Xerox voor hun stukken. Ook neemt Xerox een schuld van 2 miljard dollar van ACS over en kondigde een emissie van 300 miljoen dollar in converteerbare preferente aandelen aan.

De deal moet al in het eerste volledige jaar van samenvoeging een synergievoordeel van 400 miljoen dollar opleveren. Volgens ACS President en CEO Lynn Blodgett (rechts op de foto, naast Burns) was een sterke partner nodig om de globale expansie verder vorm te geven.

Dell en HP

Pc-producent Dell kocht vorige week dienstverlener Perot Systems voor 3,9 miljard dollar. En ook HP heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de integratie van EDS, dat het in 2008 voor circa 13 miljard dollar kocht. Onlangs werd EDS omgedoopt in HP Enterprise Services.

Bron: Channelworld.nl