Door de 'sociale architectuur die in iedere mailbox ligt begraven' naar boven te halen, hoopt Xobni een einde te maken aan de moeizame zoektochten door de elektronische postbus. "Xobni analyseert bergen data en toont wat relevant is", aldus Matt Brezina, mede-oprichter van Xobni. De analyse levert een 'netwerk van relaties' op dat volgens Brezina uit elkaar wordt getrokken door de e-mailsoftware die twintig jaar geleden is ontworpen.

Xobni ('inbox' achterstevoren gespeld) wordt getoond als een extra werkbalk in Outlook en organiseert de postbus door relaties tussen te leggen tussen e-mailberichten. De gebruiker moet zo snel zicht krijgen op de contacten, hoe de communicatie heeft plaatsgevonden en welke bestanden zijn uitgewisseld.

De gratis bètaversie van het zoekhulpje kan worden gedownload van Xobni’s site. De start-up uit San Francisco heeft plannen om de gelijknamige tool te verkopen aan bedrijven. Het bedrijfje zelf staat volgens The New York Times al in de belangstelling van Microsoft. De twee partijen konden het eerder dit jaar echter niet eens worden over het overnamebedrag.

En demo-filmpje van Xobni is hier te vinden.

Bron: Techworld