Deze waarschuwing verscheen afgelopen maandag op een blog van Microsoft, een dag voordat XP SP3 als optionele download werd toegevoegd aan Windows Update. De softwarereus adviseert gebruikers van IE8 Bèta 1 die SP3 willen installeren nadrukkelijk om de bèta eerst te verwijderen. Na de installatie kan de bèta weer worden teruggeplaatst. Wie deze tussenstap niet neemt, loopt het risico dat IE8 Bèta 1 niet meer kan worden verwijderd zonder eerst het onderhoudspakket te verwijderen.

Voor gebruikers van IE7 is het na installatie van SP3 lastig om te downgraden naar versie 6 van de browser. “Als je ervoor kiest om XP SP3 te installeren, dan blijft na afronding van de installatie Internet Explorer 7 achter op je systeem”, schrijft IE-programmamanager Jane Maliouta. “Je voorkeuren blijven behouden. Het zal echter niet mogelijk zijn om IE7 te verwijderen.” Wie toch terug wil, moet eerst SP3 en IE7 verwijderen om vervolgens met IE6 geïnstalleerd het onderhoudspakket weer binnen te halen.

Volgens Maliouta heeft Microsoft er bewust voor gekozen om een downgrade naar versie 6 onmogelijk te maken. Het onderhoudspakket ondersteunt nieuwe versies van de oude browserfiles en gebruik van IE6 toestaan zou een ‘mixed file state’ opleveren.

Bron: Techworld