Volgens Neowin wordt Windows XP Service Pack 3 aanstaande maandag beschikbaar gesteld aan computerfabrikanten en klanten met een volumelicentie. Ook zal SP3 als download beschikbaar zijn via TechNet en het Microsoft Developer Network (MSDN). De meeste XP-gebruikers moeten echter nog even wachten tot 29 april wanneer Microsoft de SP toevoegt aan Windows Update, zo meldt Neowin.

Volgens Olivier van Noort, bij Microsoft Product Solutions Manager Windows Client, zijn de genoemde data gebaseerd op geruchten die Microsoft nog niet kan bevestigen. "SP3 staat officieel nog altijd gepland voor de eerste helft van 2008. De exacte datum is afhankelijk van de feedback van de bètatesters."

Het is niet voor het eerst dat een nieuwssite beweert zicht te hebben op de releasedata voor SP3. Vorige maand nog voorspelde de Maleisische site TechARP dat XP SP3 in de tweede helft van april beschikbaar komt. En die voorspelling komt aardig overeen met de data van Neowin.

XP SP3 is ruim 300 MB groot en verzamelt meer dan 1000 patches uit de afgelopen zes jaar, plus de nieuwste versies van 'losse' applicaties als de Windows Installer (3.1), de Management-Console (3.0) en Core XML Services (6.0). Nieuw in XP is de Network Access Protection (NAP) functie, waarmee computers op een (bedrijfs-) netwerk wordt gecontroleerd op de vereiste software en instellingen.

Bron: Techworld