De forum- en mailinglist-hybride website, Yahoo Groups is opgericht in 2001 en trok al snel zeer specifieke communities aan. De meest uiteenlopende onderwerpen werden er besproken die op andere plekken online niet of namelijk werden besproken en daardoor werd het al snel een populaire plek. Door de jaren heen is de site ingehaald door social media waardoor de aandacht verschoof naar Facebook, Twitter en andere sociale netwerken.

Yahoo heeft aangekondigd te stoppen met de dienst én alle data te verwijderen. Vanaf 21 oktober is het niet langer mogelijk content te posten en vanaf 14 december wordt alles wat door de jaren heen op de site geplaatst is, gewist. Gebruikers kunnen nog wel via e-mail verbinding maken met hun groep, maar de content zal niet langer beschikbaar zijn. Alle groepen worden op “private” gezet en kunnen alleen met toestemming van een administrator worden bereikt.

Het bedrijf meldt verder niet waarom het de dienst met pensioen stuurt. Mocht je je data willen bewaren, dan kan je alles downloaden via het privacy dashboard van Yahoo.