In een interview met persbureau Reuters geeft Yahoo-topman Brad Garlinghouse (vice president communicatieproducten) aan dat zijn bedrijf veel verwacht van spraak: "We zien spraak als een fundamenteel onderdeel van de instant messaging-ervaring." Yahoo zal dan ook zijn messenger steeds verder optuigen met spraakfuncties.

Op dit moment wordt de markt voor spraakdiensten via de pc gedomineerd door Skype. Zonder noemenswaardige marketinginspanning heeft dit bedrijf al miljoenen internetters aan zich weten te binden. Inmiddels worden Yahoo en Skype ook in één adem genoemd.

Zo verklaren officials van het telecombedrijf SBC tegenover Reuters dat zij overwegen om de Yahoo Messenger en een Skype-achtige dienst in één pakket aan te bieden.

Diverse weblogs gaan vrijdag nog verder: zij filosoferen over een eventuele samenwerking tussen Skype en Yahoo. Zij zouden elkaar perfect aanvullen, zo menen zij. De eerste - onbevestigde - berichten over de samenwerking verschenen op het log van de Fransman Jean Michel Billaut, daarna al snel overgenomen door onder meer Om Malik's Broadband Blog. Deze laatste vindt een samenwerking zeer onwaarschijnlijk omdat Yahoo daarmee zijn bestaande relatie met de telecombedrijven op het spel zou zetten. Skype is immers bepaald geen geliefd bedrijf bij hen.