Op het eerste gezicht verschilt Yeigo daarmee niet zoveel van andere mobiele voip-aanbieders, zoals Fring en Barablu. Bellen is mogelijk via een gprs/edge-, 3G- of een wifi-verbinding met internet.

De Zuidafrikaanse start-up biedt de dienst vanaf vandaag in Europa aan en belooft gratis gesprekken met andere Yeigo-gebruikers, mits ze online en ingelogd zijn op het Yeigo-netwerk. Wereldwijd bellen met vaste en mobiele nummers voor een redelijk laag tarief is ook mogelijk, net als het sturen van sms-berichten met kortingen tot 90% en het sturen van im-berichten.

De software is geschikt voor Java-telefoons en smartphones met Symbian- en Windows Mobile-besturingssysteem. Contactpersonen zijn bereikbaar via hun normale telefoonnummer; voorafgaand aan het gesprek informeert Yeigo de gebruiker of de contactpersoon online is, zodat het gesprek gratis is.

Yeigo-bestuursvoorzitter Ivan Ferrer denkt dat Yeigo "de manier waarop consumenten mobiel bellen fundamenteel zal veranderen. Geen enkel ander bedrijf dat gratis internetdiensten levert, biedt dezelfde spraakkwaliteit en functionaliteit." Yeigo biedt echter nog geen koppeling met Google Talk, MSN en Skype, zoals Fring wel doet. Concurrent Barablu levert daarnaast nog een aantal extra functies die Yeigo en Fring beide niet hebben: gratis voicemail, bestandstransfer en videogesprekken. Skype heeft wel belsoftware voor mobiele telefoons ontwikkeld, maar die werkt alleen op smartphones met Windows Mobile.