Volgens bronnen van The Hollywood Reporter zal Google vanaf 2020 minder inzetten op eigen producties. Het budget voor dergelijke shows wordt ook drastisch teruggedraaid. Het is echter niet zo dat het videoplatform helemaal stopt met haar eigen films en series. Wel zal gekeken worden naar andere modellen om deze items aan de man te brengen.

Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het gefaseerd vrijgeven van afleveringen van een serie, terwijl mensen met een premium abonnement kunnen 'binge watchen'. In het geval van films kan iedereen de standaard versie bekijken, terwijl premiumleden de langere of speciale versie van deze film kunnen bekijken.

Youtube geeft toe dat de concurrentie aangaan met grote spelers als Netflix en Amazon te hoog gegrepen is voor het bedrijf. Beiden streaming diensten stoppen miljarden in hun eigen producties terwijl de focus van Youtube veel meer ligt op producties van haar gebruikers en virale video's. Daarnaast is men bij Youtube tot de conclusie gekomen dat mensen liever naar gratis video's kijken (goh).