In maart zal Zarafa de community editie lanceren van het Zarafa Collaboration Platform 6.40. Die versie zal dan worden opgenomen in de repositories van Ubuntu en Fedora. Dat wil zeggen dat Ubuntu en Fedora erop zullen toezien dat de pakketten goed geïntegreerd zijn. Die integratie zal worden gepresenteerd op FOSDEM, dat dit weekend in Brussel zal worden gehouden.

Open source

In 2008 heeft Zarafa de hele productiviteitssuite open source gemaakt onder de AGPL. De release candidate van de nieuwe versie is een week geleden uitgekomen, en in maart zal de software echt uitkomen. Dat die versie in de twee populaire distributies wordt opgenomen is een opsteker voor beheerders die de software willen proberen. Ze kunnen nu makkelijker volledige groupware software installeren en onderhouden. Ook de updates en upgrades zullen voortaan via Ubuntu en Fedora kunnen lopen.

De integratie met de twee distributies zal eveneens een behoorlijke boost betekenen voor Zarafa zelf, dat het toch al niet slecht doet. Het wordt in een flink aantal bedrijven gedraaid. In onze eigen interviews zijn we dit jaar al twee voorbeelden tegengekomen. Andere aansprekende voorbeelden zijn het Octrooicentrum en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Ook in Duitsland is de software populair. Bron: Techworld