Het enige wat je hoeft te doen is het schrijven van een stukje tekst (in het Engels) en de service gaat voor je aan de slag. De tekst wordt ontleed en 3D-objecten verschijnen op je scherm. Een select aantal bèta-testers kon alvast met deze site aan de slag en de resultaten zijn op z'n zachtst nogal kunstzinnig te noemen.

Werking

Deze service maakt gebruik van een techniek die de geschreven teksten ontleedt en er een semantische representatie van maakt. Deze wordt vervolgens uitgerenderd tot 3D-scène.

Deze processen zijn gekoppeld aan een gigantische database vol taaltechnische kennis over objecten, onderdelen en hun eigenschappen. Ten slotte kunnen er nog 2D-beeldfilters, fotos en/of teksten worden toegevoegd om het geheel compleet te maken.

Apps

Hoewel het nut van deze service op dit moment vooral een kunstzinnige inslag heeft, laat het wel zien hoe krachtig en complex het achterliggende systeem is. Alle berekeningen en renders worden aan de serverkant uitgevoerd. De mensen achter WordsEye hebben aangekondigd dat er ook aan een iPhone- en Android-app wordt gewerkt.