In het CERN Computing Centre schijnen zeker twintig legofiguurtjes een schuilplekje gevonden te hebben voor de komende Kersperiode. Kunst is om er zeker drie van te vinden. CERN, de organisatie die via de grote deeltjesversneller probeert aan te tonen dat er naast materie ook anti-materie moet bestaan, maakt het mogelijk via Google Street View op zoek te gaan naar de legosteentjes.

CERN heeft de poppetjes als grap verstopt nadat Google had aangekondigd langs te willen komen voor plaatjes voor Street View. Nu staan er tussen de serverracks en harde schijven onder meer Hawaiaanse danseressen, buitenaardse wezens en gorilla’s, zegt CERN, en het is aan jullie om ze te vinden.

Via Street View kan de speurtocht worden begonnen en van minimaal drie legofiguurtjes moet een screenshot worden gemaakt en gemaild. CERN looft twee prijzen uit, een voor een werknemer en een voor een buitenstaander. De wedstrijd staat open tot 31 januari.

Hier in ieder geval de plattegronden van de twee verdiepingen van het datacenter. De rest moet worden uitgezocht via Street View.