De grootste golf 1 aprilgrappen is nu wel zo'n beetje achter de rug. Tijd om de balans op te maken. Daarbij kiezen we dit jaar voor de wat uitgebreidere grappen in techland. Zeg maar de grappen waarvoor ten minste een cameraploeg is opgetrommeld. En dat zijn, van minst grappig naar hilarisch:

5. Google Maps Pokémon

Google stopt ook dit jaar weer veel tijd, geld en moeite in een 1 april grap. Een Google Maps-update voegt een Pokémon-tracking functionaliteit toe. Daarmee moet een nieuwe Pokémon-master worden gevonden die direct aan de slag kan in Mountain View. Leuk voor liefhebbers van de jaren '90 hype, minder geslaagd voor de meute.


4. Headdit

Het populaire online discussieforum Reddit is helemaal klaar met scrollen en swipen. Het navigeren tussen de ontelbare message boards moet anders. Dus in plaats van muis en hand komt Reddit -onder de noemer Headdit- met een uitgebreide, hier en daar humoristische manier van navigeren.


3. SelfieBot

Hier wordt het al wat leuker. Ondanks het feit dat we selfies of alleen het woord selfie an sich al niet meer trekken, is deze 1 aprilgrap leuk bedacht. Gadgetfabrikant Orbotix presenteert SelfieBot, een plastic drone die voortdurend rond je hoofd zwermt om op het perfecte die foto van je te maken.


2. AirBrB

Het afgelopen jaar bleek AirBnB een daverend succes. De site laat mensen die op pad zijn wat extra geld verdienen door hun woonplek te verhuren. Maar nu is er AirBrB, waarbij de laatste drie letters staan voor 'Be right Back'. Met deze nieuwe dienst kun je tijdens de lunch, een vergadering of zelfs toiletbezoek je bureau verhuren. De hiervoor opgenomen video is komisch.


1. BeardSwipe

Maar niet zo leuk als BeardSwipe. Wat ons betreft [spreek voor jezelf #gehoordopderedactie -red.] de winnaar van 2014. Met deze baanbrekende technologie ontwikkeld door iStrategyLabs kun je voortaan je smartphone ontgrendelen...met je baard. BeardPrint registreert de afdruk van je baard waardoor er in het vervolg alleen met jouw baard toegang is. Geweldig acteerwerk in de video.

BeardSwipe from iStrategyLabs on Vimeo.