1. Netflix Sokken

Bouw met behulp van een Arduino een slimme sok om Netflix te pauzeren als je in slaap valt. De sok kun je via makeit.netflix.com, bekend van The Switch, zelf maken met behulp van een Arduino. Een versnellingsmeter detecteert of je nog actief bent en ledlampjes knipperen om aan te geven dat er een signaal naar je tv gaat als je nog wakker bent. Hebben we dat nodig? Nee, maar vooruit, we houden we van een leuk hobbyprojectje.

Je kunt het interval en de drempelwaardes voor slaapdetectie zelf programmeren naar je eigen voorkeur. Of je laat de sokken nog beter functioneren door er andere hardware aan toe te voegen. Netflix heeft zelf bijvoorbeeld ge├źxperimenteerd met een hartslagmeter om beter te kunnen detecteren of de kijker in slaap is gesukkeld.

2. Slimme vibrator

We vragen ons echt af waarom je zoiets smart zou maken of aan het internet zou hangen maar We-vibe vond het een goed idee een vibrator te maken die verbonden kan worden met je smartphone. Koppels zouden elkaar blij kunnen houden of ze nou bij elkaar zijn of apart. De vibrator kan namelijk op afstand worden bestuurd.

De makers van dit apparaat vertellen verder op hun website dat de app waarmee gebruikers de vibrator kunnen bedienen gewoon netjes gedownload kan worden uit Apple's appstore en/of via Google Play.

Helaas is het apparaat alweer gehackt en is er op de Def Con hacking conference in Las Vegas uitgelegd hoe het apparaat kan worden misbruikt.

3. Withings Hair Coach

Dit product is in samenwerking met Krastase en L'Oreal gemaakt. De Withings Hair Coach is een prachtig voorbeeld van een oplossing voor een niet bestaand probleem.

Het product kost ongeveer 200 euro en wordt "de toekomst van haarverzorging" genoemd. Het verzorgt je haar en hoofdhuid op een "holistische manier". Iets dat we allemaal hard nodig hebben natuurlijk.

De borstel bevat onder andere een microfoon, gyroscoop en accelerometer zodat het je borsteltechnieken kan meten, het apparaat luistert zelfs naar gespleten haarpuntjes en vibreert als je te hard borstelt. Via Bluetooth en Wifi synchroniseert de borstel de gegevens met een smartphone-app die je precies vertelt hoe gezond je haar is en hoe je borstelt. Op basis van deze gegevens krijg je allerlei tips hoe je je haar beter kan verzorgen.

4. Internet of Toilets

Veel mensen kijken op hun telefoon wanneer ze zich op de toilet bevinden. Tegenwoordig gaat het nog een stap verder. Toiletten worden aangesloten op internet en kunnen via een smartphone worden doorgespoeld.

Daarnaast zijn er sensoren die opmeten wanneer je de wc doorspoelt en in de gaten houden wanneer je een nieuwe rol toiletpapier ophangt. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt en opgeslagen in de cloud. Kijk daarvoor naar de onderstaande video.

Internet of Toilets:

5. Alert Shirt

Met de Alert Shirt van WE:EX kunnen fans van American football in de huid kruipen van hun favoriete spelers.

De sensoren in het shirt geven de drager schokjes tijdens de match en synchroniseren hetzelfde gevoel dat een speler heeft. Dus als iemand getackeld wordt knijpt het shirt samen en als iemand de speler een belangrijke penalty moet nemen probeert het shirt de adrenaline van de speler over te brengen op de drager van het shirt.

Alert Shirt:

6. Wie is daar?

Het consumentenelektronicabedrijf Netatmo bekend van slimme huisapparaten als het weerstation en de thermostaat, heeft enkele jaren geleden Welcome gelanceerd.

Welcome is zoals de vorige producten van het bedrijf bedoeld om de levensstijl te verbeteren. Het device herkent namelijk dankzij een gezichtsherkenningstechnologie personen. Vervolgens stuurt de Welcome een berichtje naar de aangesloten smartphone met de naam van degene die langs de camera loopt. Ook meldt het device als een onbekend persoon langsloopt.

Handig of creepy?

Netatmo Welcome:

7. Belfie-stick

In navolging van de selfie-stick bestaat sinds kort ook de belfie-stick. Geloof het of niet maar deze stick is echt op de markt gebracht om je billen te fotograferen. De stick is een concept van ONline een datingsite waar mensen met elkaar in contact komen door het maken van selfies.

8. Internet of Guns

Onlangs nog over geschreven op Webwereld: Internet of Guns. Het Amerikaanse bedrijf TrackingPoint heeft een app gemaakt voor Android en iOS. Deze app kan video streamen vanaf de loop van het geweer en je kunt mensen thuis laten meekijken tijdens de jacht.

In 2004 bood jager John Underwood zelfs de mogelijkheid om achter de pc te schieten op dieren in zijn ranch. Het jachtgeweer had hij namelijk voorzien van servomotoren, een webcam en via de pc aan het wereldwijde web aangesloten.

Bezoekers van zijn website konden tegen betaling de geweren besturen, eerst op de schietbaan en later in het wild. Internet of Things was in deze tijd nog een onbekend begrip, maar de constructie van Underwood heeft er wel wat van weg.

Meekijken tijdens het jagen:

9. The Ring

Devices of applicaties in het huishouden kunnen niet op. Met The Ring Video Doorbell kun je iemand aan de voordeur altijd te woord staan. De bel heeft een HD-camera waar je doorheen kunt kijken op je smartphone. Als iemand aanbelt gaat een alarm af op je telefoon en kun je de gast direct te woord staan.

Een demo van de deurbel:

10. GPS-trackers voor kinderen

Elke ouder is bang een kind kwijt te raken. Dankzij de toename van sensoren worden de apps en devices voor GPS-trackers steeds diverser en kiezen meer ouders voor deze oplossing.

Toch blijft het erg link. Want wat als het systeem gekraakt wordt door hackers?

Trax: een GPS-device geproduceerd dankzij croudfunding: