De collega's van NetworkWorld zetten tien netwerkaccessoires op een rijtje, die de komende weken wel eens van pas zouden kunnen komen.

Internet-koffiezetapparaat

De Jura Impressa F9 is een volautomatische espressomachine die op afstand bestuurd kan worden via een browser. Zo kun je de koffiesterkte instellen, maar ook een diagnoserapport naar de fabrikant sturen als er problemen zijn met het apparaat.

Beveiligingsexperts waarschuwen voor de gevaren van de internetfunctie, die hackers in staat zou stellen om te rotzooien met je koffieinstellingen, of zelfs toegang zou geven tot de PC van de gebruiker. Maar als het besturingssysteem van Apple al geen prioriteit heeft voor hackers, dan zal het voor een koffiezetapparaat ook wel loslopen. De Impressa F9 is in Nederland te koop voor 1399 euro.

Intelligent bestek

Het IC3-bestek bestaat uit een vork, mes en lepel die via een sensor zijn verbonden met een apparaat dat aangeeft wat en hoeveel de gebruiker precies naar binnen werkt. Zo kan de vork de samenstelling van je eten bekijken, zoals vet, proteïnen en suikers. De lepel meet het gewicht en het mes vertelt precies hoe warm je eten is. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt in een rapport waarin staat of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierdoor is het bestek met name geschikt voor mensen die op hun voeding moeten letten, zoals diabetici. Het IC3-bestek is nog niet in productie, maar kon eerder dit jaar al wel bewonderd worden op het Designparcours in München.

Wifi-koelkast

Een aantal van Miele's nieuwe apparaten, waaronder koelkasten, is uitgerust met het RemoteVision-systeem, waarmee een WiFi-verbinding gemaakt kan worden. Wanneer bijvoorbeeld de koelkastdeur niet goed is gesloten, of een onderdeel defect is, neemt de klantenservice van Miele telefonisch of via e-mail contact met je op. De MasterCool-koelkasten zijn nog niet in Nederland te koop, maar kosten in de VS zo'n 6000 dollar.

Volautomatische koelkastoven

De Connect IO-oven van Tonight's Menu Intelligent Ovens (TMIO) zorgt ervoor dat je voedsel volledig gekoeld wordt, tot het moment dat je de oven aanzet (via een bedieningspaneel of – hoe kan het ook anders – via internet). Ook de temperatuur is op afstand instelbaar. TMIO beweert dat de techniek is ontwikkeld door NASA. De Connect IO-ovens zijn alleen nog in de VS en Canada te bestellen, vanaf een kleine 6000 dollar.

Radiografische kookplaat

De Vesta, een ultramoderne kookplaat van de Duitser Matthias Pinkert, is nog niet in productie, maar was in oktober wel finalist in de Electrolux Design Lab-competitie. Niet alleen is de Vesta compact, maar ook beschikt het apparaat over een RFID-lezer waarmee informatie op verpakkingen gelezen kan worden. Denk hierbij aan kooktijden, temperaturen en bereidingswijzen.

Lees het vervolg hier Bron: NetworkWorld vertaling: Marijn Akerboom Bron: Techworld