De collega's van Networkworld zetten tien netwerkaccessoires op een rijtje, die de komende weken wel eens van pas zouden kunnen komen.

Lees deel 1 hier. Linux-ijsblokjes

IJsblokjes zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten. Misschien niet zo hi-tech als de andere apparaten op deze pagina, maar toch een ludieke knipoog naar het schattige Linux-logo. Verkrijgbaar voor € 8,95.

Digitale receptenlezer

Wanneer je je keuken volledig wilt automatiseren kun je natuurlijk niet om je kookboeken heen. Het probleem is dat de keuken niet de meest geschikte omgeving is om een pc neer te zetten. Gelukkig is er nu de Demy Digital Recipe Reader, een digitale receptenlezer met een touchscreen en voldoende geheugen om 2500 recepten op te slaan. Bovendien beschikt het apparaat over drie kookwekkers, een ingrediëntendatabase en een omrekentool. Data-overdracht gaat via USB. De receptenlezer is naar verwachting vanaf januari te koop en gaat ongeveer 300 dollar kosten.

Draadloze thermometer

De Maverick Redi-Chek Dual Probe is een thermometer waarmee je op afstand de temperatuur van twee dingen tegelijk kunt bekijken. Het apparaat beschikt over instellingen voor verschillende soorten vlees en waarschuwt als het vlees te lang kookt. Voor 40 dollar (exclusief verzendkosten) te bestellen via Amazon.

Boodschappenlijst met spraakherkenning

De SmartShopper beschikt over een lijst met 2500 produkten, maar de meest in het oog springende functie is de spraakherkenning. Spreek je boodschappen in, en het apparaat sorteert ze automatisch op alfabet. Dat moet overigens wel in het Engels, want het apparaat is vooralsnog niet te koop in Nederland. Wel in de VS, en daar betaal je er $ 99,99 voor.

Intelligente speelgoedkeuken

De Cook 'n Learn Interactive Kitchen van Little Tikes gebruikt RFID-chips om kinderen in de waan te laten dat ze echt aan het koken zijn. De kookplaat en snijplank herkennen het speelgoedeten, en met spraakopdrachten worden aanwijzingen gegeven. De speelgoedkeuken is niet te koop via de Nederlandse afdeling van Little Tikes, maar voor 99 dollar (exclusief verzendkosten) te bestellen via de Amerikaanse website.

Bron: NetworkWorld Vertaling: Marijn Akerboom Bron: Techworld