Sheryl Sandberg, Facebook COO

Sheryl Sandberg staat in de totale lijst op 7 en dat is er eentje hoger dan vorig jaar.

De chief operating officer van Facebook werd in 2012 de eerste vrouw in de directie nadat ze in 2007 overstapte van Google. Ze heeft vroeger gewerkt als secretaris-generaal bij het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Ze werkt buiten Facebook aan het dichten van de sekse-kloof in de tech-industrie en zit in de directie van Women for Women International.

Sandberg kan over 1,38 miljard dollar beschikken.

Susan Wojcicki, YouTube CEO

Susan Wojcicki staat genoteerd op de 8ste plaats in de algemene rangschikking, een plaatsje hoger dan vorig jaar.

Wojcicki is vrijwel vanaf het begin al betrokken bij Google, ze schoof bij Larry Page en Sergey Brin aan in het eerste kantoor - nou ja, de garage dan. Ze werd in 1999 marketing manager. Ze is nu CEO van de videostreamingsite YouTube.

Wojcicki heeft 350 miljoen dollar achter de hand..

Meg Whitman, HPE CEO

Meg Whitman staat op de 9de plaats, en stijgt daarmee maar liefst 5 plekken.

Voordat ze aan de leiding kwam bij HP(E), was Whitman verantwoordelijk voor de groei van eBay naar een multimiljardenbusiness.

De bankrekening van Whitman zou 2 miljard dollar bedragen.

Ginni Rometty, IBM CEO

Ginni Rometty vinden we op de 11de plek, en daarmee is ze twee plaatsen opgeschoven.

Ze kwam vier jaar geleden bij IBM als bestuursvoorzitter, president en CEO. Ze had de moeilijke taak om de neerval van de techngigant om te keren, na jarenlange omzetdalingen.

Maar investeringen in data-analyse en cloudcomputing lijken nu zich uit te betalen en ondertussen is het bedrijf volkomen anders in de markt gaan staan.

Angela Ahrendts, SVP retail bij Apple

Angela Ahrendts staat op plek 15 en daarmee 10 plaatsen hoger dan vorig jaar.

De voormalige CEO van Burberry is nu bij Apple verantwoordelijk voor zowel online sales als die van de stenen winkels. Ahrendts is tegenwoordig de enige vrouw in Apple's managementteam.

Safra Catz, Oracle co-CEO

Safra Catz is door Forbes op de 20ste plaats gezet in de algemeen lijst, daarmee staat ze vier plaatsen hoger dan vorig jaar.

Catz nam aan het einde van 2014 de positie in van co-CEO bij Oracle toen oprichter Larry Ellson een stapje opzij deed en CTO werd.

Ze deelt de verantwoordelijkheden voor de strategie van een van 's werelds grootste technologiefirma's naast voormalige CEO van HP, Mark Hurd.

Catz heeft diepe zakken waar 510 miljoen euro in zit.

Ruth Porat, Alphabet CFO

Ruth Porat staat op plek 27, 5 plekken hoger dan vorig jaar.

Porat kwam van Wall Street naar Silicon Valley, een steeds meer voorkomende beweging van toptalent die van finance naar tech gaan. Ze werkte in het verleden als CFO en VP bij Morgan Stanley. Ze is nu CFO van de moedermaatschappij van Google, Alphabet.

Ursula Burns, Xerox CEO

Ursula Burns vinden we op de 34ste plaats, vijf plekken lager dan vorig jaar.

Burns werd in 2009 bij Xerox als eerste vrouwelijke Afro-Amerikaanse CEO van een Fortune 500-bedrijf. Ze werkt al sinds 1980 voor het bedrijf. Ze moet Xerox leiden naar een nieuwe toekomst van dienstverlener in outsourcing.

Burns heeft onlangs aangegeven dat ze volgend jaar stopt na zes jaar als CEO.

Lucy Peng, AliPay CEO

Lucy Peng vinden we op plek 35, twee plaatsen lager dan vorig jaar.

Peng is een van de oprichters van online gigant Alibaba Group en is verantwoordelijk voor human resources binnen de firma.

Ze was voorheen CEO van betaaldienst AliPay, onderdeel van de Alibaba Group.

Amy Hood, Microsoft CFO

Amy Hood staat op de 44ste plaats, tien plekken hoger dan vorig jaar.

Hood werd in 2013 aangesteld als CFO bij Microsoft, nadat ze al in 2002 bij het bedrijf kwam werken. Hood is tevens personeelsleider in de Server and Tools Business van Microsoft en leidt het strategie- en business developmentteam.