Zowel (ICT-)bedrijven als individuele genieën (op zolderkamers) mogen meedoen aan de Smart Mobility Challenge 2014. Het doel is om met behulp van open data - eventueel in combinatie met commerciële data - zelf een vernieuwende mobiliteitsdienst te verzinnen. Dit moet de grote problemen met het verkeer in Midden-Nederland (en dus ook daarbuiten!) serieus verminderen.

De wedstrijd is een initiatief van Economic Board Utrecht, een samenwerkingsverband van het Utrechtse bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Het beschikbare budget, welgeteld 100.000 euro, is beschikbaar gemaakt via het programma Beter Benutten en kan naar één maar ook naar meerdere ideeën gaan. Alle data komt eind deze maand beschikbaar via het Smart Mobility-platform.

Webwereld-lezers in de jury

Het officiële startschot wordt 25 september gegeven op de IT Innovation Day in de monumentale Prodentfabriek in Amersfoort. Eind november bepaalt een publieksjury van Webwereld-lezers en een vakjury welke concept begin 2015 gerealiseerd gaat worden.

Vanaf 25 september tref je hier alle relevante informatie over de Smart Mobility Challenge en de deelnamecriteria. Ook is er een nieuwsbrief. Voorstellen kunnen ingediend worden tot en met 12 november. Veel succes!

Lees meer: Utrecht gaat digitaal de files te lijf