De storing werd om kwart over 7 uur ontdekt. KPN zegt in een bericht dat er 1600 klanten werden getroffen door het probleem, waaronder het landelijke alarmnummer 112. Verschillende media melden dat het probleem zich in acht regio's van Nederland voordeed voor mensen die met een vaste verbinding naar de alarmcentrale belden. In zeven van de regio's was de storing om 9:30 opgelost, alleen in de regio Hollands-Midden duurde het langer.

Woordvoerders van KPN en de KLPD willen dit niet bevestigen tegenover Webwereld. "De storing is grotendeels opgelost", zegt de woordvoerder van de KLPD. Hoeveel mensen er zijn getroffen durft hij niet te zeggen. "Samen met KPN zijn we hard aan het werk om de omvang in kaart te brengen." Patrick Mikkelsen van KPN verwijst naar het summiere persbericht van KPN. "Zodra we meer weten zullen we dat via de newsroom en Twitter laten weten."

De oorzaak van de storing is vooralsnog onbekend. In de nacht van dinsdag op woensdag deed zich ook al een storing voor, zo liet KPN gisteren weten. Toen waren er een aantal meldkamers onbereikbaar. Die storing was het gevolg van onderhoudswerkzaamheden, maar volgens KPN is de storing van vandaag een op zichzelf staand incident.