Dat meldt CNet. Sinds Google naar de beurs ging hebben Brin en Page respectievelijk 1,68 miljard dollar en 1,4 miljard dollar verdiend met de verkoop van aandelen Google.

De aandelen Google van Brin en Page zijn nog lang niet op. Van de aandelen die Brin bij de beursgang van het bedrijf had, heeft hij er nu 17 procent verkocht. Hij heeft er nu nog 32,4 miljoen in bezit. Page heeft 14 procent van de aandelen verkocht en bezit er nu nog 32,9 miljoen.

Vaak is er kritiek op bestuurders die aandelen in hun eigen bedrijf verkopen. De verkoop zou getuigen van weinig vertrouwen in het eigen bedrijf.

Ook kan de verkoop van aandelen het gevolg zijn van voorkennis. Daarvan is in het geval van Brin en Page geen sprake. Nog voor de beursgang stelden de twee Google-oprichters een plan op waarbij zij op vooraf bepaalde tijden een plukje aandelen Google verkopen.

Volgens het tijdschrift Forbes hadden Page en Brin in september elk 11 miljard dollar. Daarmee staan zij op de 16e plaats op de lijst van rijkste Amerikanen.