Meer dan tweehonderd Britten kwamen donderdagavond om 18:17 uur op de afgesproken plek. De voor elkaar totaal onbekende mensen ontmoetten elkaar bij drie cafés vlakbij de mob-plaats. Daar werden de instructies overhandigd.

De opdracht was om precies om half zeven naar de Sofas-UK winkel te gaan, een bank uit te zoeken en die te bewonderen met de woorden: "Oh wow, what a sofa", aldus de site Flashmob.co.uk. Om 18:40 moest iedereen de Mob-locatie weer verlaten.

"Mijn eerste reactie was 'er is een gevecht'", vertelt een passant tegenover Reuters. "Daarna dacht ik dat er iets te vieren was."

De Engelsen hadden afgesproken via de site www.geocities.com/londonflashmob die vrijdag door een te groot aantal bezoekers onbereikbaar was geworden.

Flash mobbing is een hype. Vorige week was er op de Dam in Amsterdam al een voorproefje van een flash mob. Vandaag wordt om 19.00 uur de 'echt eerste Nederlandse flash mob' gehouden, aldus de mensen achter Amsterdam Mobs.

Net als in Amsterdam kwamen tijdens de eerste flash mob die vorige week in Berlijn werd gehouden meer agenten en journalisten dan echte 'deelnemers'. Daarom heeft een moblogger uit Minneapolis al voorgesteld om een <i>Antimob</i> te organiseren, aldus The Guardian. De kunst hiervan is af te spreken een bepaalde plaats juist te vermijden, zodat het er voor een korte periode bijna eng stil wordt.